איך להשתמש בגוגל אנליטיקס- חלק ב'
אחרי שקראתם איך להתקין גוגל אנליטיקס באתר וויקס שלכם, אתם מוכנים לצעד הבא- ללמוד להשתמש במערכת העוצמתית הזו. גוגל אנליטיקס עלולה להראות מאיימת ממבט ראשון, אך אל דאגה- אני פה כדי לעשות לכם סדר! שימו לב שלאחר שאתם מתקינים את גוגל אנליטיקס, כדאי לכם לחכות לפחות שבועיים כדי שהמערכת תוכל לאסוף מספיק נתונים, כדי שלדוחות תהיה משמעות.
המידע שתקבלו כאן הוא מידע רב, שיכול להיות בהתחלה גם מבלבל. אני מציעה לכם, בייחוד אם האתר שלכם חדש דנדש, ללמוד את המערכת לאט לאט, ובמקביל לעבוד גם עם הדו"חות שוויקס עצמם מספקים לכם לקבלת נתונים על האתר- מדובר במידע הרבה יותר מצומצם ובסיסי, וכך יש להתייחס אליו, אבל הוא יכול לתת לכם ידע ראשוני שיעזור לכם להעיז ולקפוץ למים.

סקירת סוגי הדוחות בגוגל אנליטיקס
בתפריט מצד ימין, תוכלו לראות חמישה סוגי דוחות, אעבור עליהם אחד אחד ואדגיש נתונים מרכזיים בכל אחד מהם.
דו"ח זמן אמת
הדו"ח הראשון מאפשר לכם לראות מה קורה באתר שלכם ברגע זה ממש. אם תלצחו על הקטגוריה, תוכלו לראות כמה משתמשים גולשים באתר שלכם כעת וכמה נתונים לגביהם- היכן הם נמצאים בעולם, באיזה עמוד בדיוק הם נמצאים, איך הם הגיעו לאתר שלכם (דרך לשונית "מקורות תנועה") ועוד. עבור רוב בעלי האתרים, המידע הזה לרוב לא כל כך משמעותי, אלא אם יש לכם איזושהי התרחשות אקטיבית ברגע מסויים באתר וחשוב לכם לקבל מידע בזמן אמת.
דו"ח קהל
הדו"ח הזה נותן לכם מידע דמוגרפי לגבי הגולשים שלכם. שימו לב שהמערכת מגדירה אוטומטית טווח של שבוע, תוכלו להתאים אישית את פרק הזמן לגבי תרצו לקבל מידע. בקטגוריית סקירה כללית תוכלו לקבל מידע על המדינות מהם הגולשים שלכם מגיעים. בלשונית קהלים, תוכלו לקבל מידע לגבי המגדר והגיל של הגולשים שלכם. במידה ויש לכם בלוג באתר, המידע הדמוגרפי הוא משמעותי מאוד ויכול (וצריך!) להשפיע על אסטרטגיית התוכן שלכם. בתוך לשונית סייר המשתמשים תוכלו ממש לראות נתונים על גולשים ספציפיים, כאשר כל גולש מקבל מספר ID ייחודי: תוכלו לראות כמה זמן כל גולש היה באתר, בכמה עמודים ביקר וכמה פעמים חזר לאתר לאורך תקופת זמן מסויימת.
דו"ח צירוף משתמשים
דו"ח זה הוא דו"ח חשוב במיוחד: דרכו תוכלו לגלות מאיפה מגיעים אליכם גולשים. סביר שיופיעו אצלכם המקורות הבאים: רשתות חברתיות, חיפושים אורגניים (זה הזמן להשקיע ב- SEO שלכם!), הקלדה ישירה של כתובת האתר לדפדפן והפנייה (לחיצה על לינק עם כתובת האתר, שלא דרך רשתות חברתיות- למשל בוואטסאפ). שימו לב שגם פה, כמו ברוב הדוחות, תוכלו להגדיר את משך הזמן אליו מתייחס הדו"ח. אם תלחצו על לשונית כלל התנועה ואז על מקור/אמצעי הגעה לאתר, תוכלו לראות מאיפה הגולשים שלכם מגיעים- ברזולוציה גבוהה אפילו יותר. תוכלו לראות מאיזו רשת חברתית הם מגיעים. המידע הזה כל כך חשוב! כך תוכלו לדעת האם ואילו קמפיינים שלכם ברשתות החברתיות אפקטיביים, האם התנועה האורגנית לאתר שלכם טובה מספיק עבורכם, וזה יעזור לכם להחליט באיזה אסטרטגייה לפעול בהמשך.
דו"ח התנהגות
דו"ח שנותן מידע, ובכן, על התנהגות הגולשים באתר שלכם, כמובן בפרק זמן מוגדר. בין השאר תוכלו לראות באילו עמודים הם ביקרו? זמן ביקור ממוצע: כמה זמן בממוצע הם שהו באתר (מידע חשוב שגם מהווה את אחד הגורמים המשפיעים על דירוג האתר בגוגל)? וגם את שיעור היציאה: כמה אחוז מתוך סך הגולשים עזבו את האתר לאחר שצפו בעמוד אחד בלבד- אלה נתונים שיכולים לספר לכם הרבה מאוד על רמת העניין שהאתר שלכם מעורר בגולשים. זה משמעותי הן מבחינת הדירוג של גוגל, והן מבחינת הגולשים עצמם כמובן- סביר שגולש שנכנס לאתר דרך פוסט בפייסבוק, למשל, ואח"כ עבר בעוד כמה עמודים- הוא גולש שעשוי לזכור אתכם, בפעם הבאה שיזדקק לשירות כמו זה שאתם מציעים.
דו"ח המרות
הדו"ח האחרון הוא דו"ח שנותן לכם מידע על פעולות ספציפיות שהגולשים שלכם מבצעים באתר- ממלאים פרטי יצירת קשר, למשל. כדי לקבל את המידע, עליכם להגדיר את היעדים הרצויים לכם.